Kodlifjell (306 moh)


Lengde: 2,3 km t/r
Vanskelighetsgrad: Middels (pga mye og bratt stigning)
Merking: Skiltet og blåmerket
Laveste/høyeste punkt: 161/306 moh
Kommune: Gjesdal, Rogaland


Vi er i Gjesdal, og skal gå på et fjell som er såpass sentrumsnært at de som bor oppi høyden her kan nesten spasere rett opp på fjellet fra sin egen ytterdør. Vi har ikke vært i fjellene her oppe før, og ble positivt overrasket over turmulighetene og det fine terrenget her.

Vi parkerte ved Kodlidalen barnehage, der kan man parkere når barnehagen ikke er åpen. Hvis ikke må man parkere litt lenger nede ved Gjesdalhallen og gå opp hit. Da får man ca 1/2 km lenger tur hver vei.

Fra barnehagen gikk vi undergangen til andre siden av veien, og rett opp til høyre i andre enden av undergangen. Da kommer man opp til skilter og gjerdeklyver hvor turen starter. Herfra går det stort sett oppover helt til man er på toppen. Stedvis er det ganske bratt oppover. 145 høydemeter i løpet av en liten km gjør at det nødvendigvis må gå oppover. Men det er også slakere partier imellom.

Vi valgte å gå ut av den merkede løypa på vei opp, for å gå over den toppen som løypa egentlig går rundt. Siden vi ikke har vært her før, visste vi ikke at vi kunne gjort det som en avstikker på bare 8-10 meter, lenger oppe i løypa. Men vi fikk en fin tur opp uansett, og det var ingen lang omvei, bare litt brattere. Videre fra den første varden gikk det litt nedover fra toppen til vi møtte løypa igjen, som vi fulgte oppover fjellryggen opp til vardene på Kodlifjellet. Det er ikke langt opp dit, og vel oppe er det flatt og fint fjellterreng. Det står flere varder der borte, og en kikkert er det også der. Men den var det vanskelig å se noe særlig gjennom. Kanskje den burde vært byttet ut?

Etter å ha skrevet oss inn i turboka og drukket kaffe mens vi nøt den gode utsikten, gikk vi ned nesten samme vei. (Vi fulgte den merkede løypa ned igjen) Det er mange fine steiner å raste på der oppe. Og utsikten er kjempefin i alle retninger.

PS: Vi er blitt gjort oppmerksom på at det går an å ta det som en rundtur, ved å gå ned på baksiden av Kodlifjellet, ned til løypa mot Håfjell, og følge Kodlidalen nedover til parkeringen igjen. Det tar visst ikke mer enn ca 10 minutter ekstra i forhold til å gå tilbake samme vei som vi kom opp. (Se grønn linje på kartet nedenfor. Denne løypen er merket)

Denne turen gikk vi 25 februar 2018

01
Fint å parkere ved barnehagen. Turen starter rett over veien

02
Vi gikk gjennom undergangen nedenfor parkeringsplassen

03
Skilter og gjerdeklyver er på plass. Hundeport er det også her.

04
Litt ovenfor gjerdeklyveren deler stien seg, til høyre mot Håfjell, og venstre mot Kodlifjell. Vi holder da selvfølgelig til venstre

05
Det var litt bratt i starten, men det er såpass kort vei opp at det gikk helt fint

06
Oppe av den første bratte stigningen gikk egentlig stien ned mot høyre i bildet her, mens vi valgte å følge ryggen oppover og opp på fjellet rett frem. Det ble en litt brattere løype enn den merkede. Men igjen; Kort avstand, så det gjorde ikke så mye

07
Vi snur oss i bakken og ser nedover mot Ålgård og Edlandsvannet

08
Oppe ved den første varden

09Her står vi like bortenfor varden og ser rett ned på løypa som går videre oppover. Altså ikke lange avstikkeren om vi hadde gått løypa rundt fjellet i stedet.

10
Det er ikke lange biten videre opp til Kodlifjellet

11
Her er vi stort sett oppe og ser varden der fremme

12Det var flatt og fint oppe på toppen

13
Ved vardene fant vi turboka i postkassen. Boka var pakket inn i en vanntett sekk faktisk.

14Etter kaffepausen er vi klar til å gå ned igjen. I bakgrunnen ser vi Flassavatnet.

15
Vi går løypa på utsiden av fjellet på vei ned

16
Det er fin sti hele veien. Og stien er tørr og fin stort sett hele turen. (bare et bittelite parti på 5-10 meter som var littegranne vått)

17
Vi ser ned til bilen når vi går ned den siste bakken

Stemningsfilm fra turen

kart1
Ruta vi gikk. Den grønne linjen kan du følge om du vil gå rundturen.

kart2
Utsnitt av turområdet

Hvordan komme hit:

Fra Stavanger:  Følg E-39 til Ålgård. I den siste rundkjøringen på Ålgård (Meierikrossen) følger du skiltingen til venstre mot Gjesdalhallen. Denne veien følger du til endes, forbi idrettsanlegget på venstre side. I enden av veien er det et T-kryss, og der tar du til høyre og rett til høyre igjen ned til parkeringsplassen ved Kodlidalen Barnehage. Hvis det er fullt her, eller i barnehagens åpningstid, må du kjøre tilbake til Gjesdalhallen og parkere der.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.