Rundtur Store Stokkavannet


Lengde: 9,3 km
Vanskelighetsgrad: Lett (Velegnet for både barnevogn, rullestol og sykkel)
Merking: Rødmerket, grusvei rundt hele vannet. 
Laveste/høyeste punkt: 11/23 moh
Kommune: Stavanger, Rogaland


Dette er en tur som i våre øyne er en slags nødløsning, når vi ikke kan komme oss opp på et fjell. Men for all del, det er en ganske flott tur for det. Vi er bare blitt litt kresne på hvor vi går, og vil helst opp i høyden, med utsikt, på dagtid.

Som kveldstur er dette en utmerket tur. Det er lett å gå, såpass langt at man får litt trim, og det er lys hele veien rundt. Og selv om man ikke har den store utsikten når det er mørkt, så har det sin sjarm med mørke kveldsturer også. Det er ganske fint på dagtid her også, så her kan man gå mange ganger på forskjellige tider, i forskjellig vær, og få forskjellig inntrykk for hver gang. For oss ble dette, som en bekjent så fint sa det: En «jolle-tur». Ikke spør oss hva en jolle-tur er, det er noe man bare må kjenne på selv.

For de som er interessert i fisking, så er det gratis å fiske her, året rundt, med stang. Hvis man ikke stiller seg på private områder da. Man har derimot ikke lov å fiske i bekken som renner fra Lille Stokkavann.

Rundt hele vannet er det satt opp store plansjer med faktaopplysninger om hvordan det har vært her i gamle dager. Store Stokkavannet var ganske viktig for de som bodde i området. Det finnes også endel gamle konstruksjoner og bygninger her som er verd å kikke på.

Vi har ikke tatt så mange bilder på denne turen, av den enkle grunn at mobiltelefon og mørke ikke er noen god kombinasjon når det kommer til å ta bilder.

Denne turen gikk vi 2. januar 2018

1
Turveien er fin, og holder samme kvalitet hele turen

2
Her er vi, tittei!

3
Det står endel flotte små gamle bygninger langs vannkanten. De fleste er nok båthus

4
Informasjonstavle som forteller litt om turområdet

5
Flott utsikt mot Ullandhaug selv om det er mørkt

6
Vi tok oss en kaffekopp ved Speidermarka.

7
Ca halvveis (etter 5,5 km) kommer vi til ei trebru med benker på. Her er det mye fugl, to av dem ligger og dupper her og håper på noe godt.

8
Like forbi brua kommer vi til denne treningsparken. Det gjorde godt for en sliten og vond rygg å henge seg opp i disse stativene en liten stund.

9
Spesielle sykkelstativer ved treningsparken

91Her renner bekken ned fra Lille Stokkavannet. Den tavla på høyre siden av stien forteller at det er lov å fiske i Store stokkavannet. (Slike tavler står det rundt hele vannet, med informasjon om det man ser der tavlene står)

92
Vi nærmer oss enden av rundturen vår, nå er det bare noen hundre meter igjen

93
Og så er vi tilbake ved bilen igjen.

kart1
Løypen vi gikk

kart2
Utsnitt fra turområdet

Hvordan komme hit:

Det er mange plasser å parkere rundt dette vannet. Vi valgte å parkere på Tasta. Hvis vi tar utgangspunkt i motorveien ved Auglendstunnellen: Følg E-39 mot Stavanger, og ta til høyre ved skilting mot Bergen. Følg skiltingen videre mot Bergen. Rett frem gjennom Tjensvollkrysset, så gjennom Byhaugtunnellen, og etter å ha kjørt litt forbi rundkjøringen etter tunnellen, får man parkeringen på venstre side litt nede i bakken. Den vises veldig godt fra veien så det er ikke vanskelig å finne den. Her er plass til mange biler. (Pr januar 2018 er det omfattende anleggsarbeid langs veien mellom tunnellen og parkeringen, parkeringsplassen ligger akkurat der anleggsarbeidet stopper)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.