Lauvlia i Time


Lengde: 6,4 km t/r
Vanskelighetsgrad: Lett
Merking: Skiltet og delvis rødmerket. Traktor/kjerrevei
Laveste/høyeste punkt: 200/245 moh
Kommune: Time, Rogaland


Turen denne gangen er nok vanligvis av de letteste turene en kan gå. Akkurat denne gangen var den nok litt tung, noe som har sin naturlige forklaring: 15-20 cm snø med skare oppå. Så vi sank nedi for hvert steg vi tok. Men det ble likevel en fin tur. Naturen på vinterstid er vel sjelden vakrere enn når det er kuldegrader, snøen er kritthvit og solen skinner slik at snøen formelig gnistrer og ser ut som den er dekket av små diamanter!

Vi kjørte til Snorestad i Time kommune, og fant parkeringsplassen med turskiltene som viser vei til Lauvlia og Skårlandskula. Derfra gikk vi en kort bakke ned mot Snorestadtjørnane, hvor skiltene tar oss gjennom en grind inn til venstre og bortover mot ei lita hytte nedenfor Snorestad Gård. Like ovenfor hytta kommer vi opp på traktorveien som vi skal følge hele veien til Lauvlia. Det er flere grinder underveis, og alle må lukkes etter deg, hvertfall om de står igjen når du kommer. Det er nok vanligvis en del dyr på beite her, selv om vi ikke så noen i dag.

Denne turen gikk vi 16. desember 2017

L0010
Bonden har vært og brøytet veien innover, og også brøytet parkeringsplassen. Det var bare plass til 2-3 biler her i dag, men vanligvis klarer man nok å få plass til både 4 og 5 vil jeg tro

L0020
Det er ikke tvil om hvilken vei vi skal gå.

L0030
Nederst i bakken fra parkeringen skal vi gjennom denne grinda og bortover til oppsiden av den røde hytta der fremme

L0040
Vi tråkker oss vei gjennom snøen

L0050
Rett over hytta starter vi på traktorveien

L0060
Det er fint innover her, selv om det er ganske tungt å gå i snøen.

L0070
Like før vi kommer til Kalvafjellet til høyre her fremme, skiller løypene til Skårlandskula og Lauvlia vei. Vi skal rett frem gjennom grinda mot Lauvlia, mens løypa mot Skårlandskula følger gjerdet nedover mot høyre

L0080
Det går litt opp og ned, langs veien, men det er ikke noen store stigninger her. Det er ikke mer enn 45 meter som skiller høyeste og laveste punkt langs veien

L0090
Enkelte steder er det nok vanligvis litt vått, for vi ser at det renner endel vann her og der over veien

L0100
Vi nærmer oss Røyrvatnet

L0110
Nok ei grind skal vi gjennom, og nå merker vi at traktorveien nok er litt mer gjengrodd her. Men den er veldig tydelig for det, så det er ingen problemer å følge veien

L0120
Nesten halvveis langs Røyrvatnet ser vi målet for turen der fremme

L0130
Vi finner oss noen steiner å sitte på, og nyter kaffe og niste i dette flotte vinterlandskapet

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Omgivelsene rundt Lauvlia er flotte

Stemningsfilm fra turen

kart1
Løypa vi gikk

kart2
Kartutsnitt av turområdet. Kart fra norgeskart.no

Hvordan komme hit:

Fra Stavanger: Følg E39 til Ålgård. Ved CircleK tar du til høyre og kjører rundt kjøpesenteret og følger veien gjennom Ålgård sentrum. Følg veien videre mot Lye. Når du kommer til Eikeland, kjører du litt videre, og følger skilting mot Undheim til venstre. Denne veien følger du til endes og tar til venstre (på Undheim). Kjør så til venstre i rundkjøringen mot Sikvaland og hold høyre mot Knudaheio etter brua. Denne veien følger du ca 3 km til du får et skilt mot Skårlandskula på venstre side. Her skal du svinge av (ca 180 grader) og følge veien nesten parallellt tilbake og videre innover nesten til endes av denne veien. Det er tydelig skiltet med blått parkeringsskilt og turskilter ved parkeringsplassen, som ligger på høyre side.

3 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.