Skårlandskula (401 moh)


Lengde: 7 km
Vanskelighetsgrad: Middels
Merking: Skiltet og rødmerket
Laveste/høyeste punkt: 214/401 moh
Kommune: Time, Rogaland


Flere ganger i løpet av vinteren har vi kjørt til Snorestad for å gå til Skårlandskula, men vi har måttet snu hver gang fordi det ikke har vært mulig å parkere pga all snøen. Men i dag var det god plass, så endelig fikk vi tatt denne turen!

Og for en tur det ble! Det var sol fra skyfri himmel, gradene var blå, og snøen var så hard at vi gikk oppå uten å tråkke gjennom. Vi tror nok at det gjorde det endel lettere å gå her enn når det ikke er snø og kaldt. Sannsynligheten for at underlaget er mere vått og sugende er nok ganske stor ellers i året. Men uansett var det flott oppover mot toppen. Her er det lyngheier, steinknauser og idylliske vann og tjern, i tillegg til myrene. Vi fant massevis av fine plasser hvor det er utrolig flott å bare sette seg ned og nyte naturen underveis til toppen.

Denne turen gikk vi 18 mars 2018.

01
Grei parkering på Snorestad, hvor turen starter ned til høyre bak bilen.

02
Her har de laget skrågrind inn til starten av løypa ved Snorestadtjørnane. Ganske genialt, for da blir aldri grinda stående åpen, den detter igjen av seg selv.

03
Vi starter over denne gressletta og opp på traktorveien i skråningen der fremme like over hytta.

04
Så fortsetter vi langs traktorveien et stykke…

05
…til vi kommer til denne grinda. Her henger det et tydelig skilt som forteller at vi skal ned til høyre  langs gjerdet for å komme til Skårlandskula.

06
Det er god merking over myra her, og folk her gått her før oss, så vi hadde ingen problemer med å se hvor vi skulle gå.

07
Terrenget er småkupert innover. Vi har vært over en gjerdeklyver, og over bekken har de laget ei bro. Det er nok litt vått her til vanlig, for de har lagt ut bjelker til å trø på etter brua.

08
Vi følger løypa forbi nok ei myr og opp gjennom skaret der fremme.

09
Og på toppen av skaret gikk vi opp på den lille toppen til venstre. Her var det flott å sette seg ned. Vi ser tilbake mot Snorestadtjørnane og parkeringsplassen

skygge
Vi passerer Fiskelausvatnet. Her ligger isen tykk nå.

10
Så fortsatte vi over enda en myr, og opp gjennom enda et lite skar.

11Da vi kom opp bakkene her kunne vi se målet igjen der fremme.

12
Etter enda en slette kom vi til et nytt gjerde og enda en gjerdeklyver.

13
Herfra skal vi bare følge ryggen oppover fjellet

14
Det er ganske lettgått terreng oppover her.

15
Vi trodde det var toppen vi så der fremme, men det viste seg da vi kom opp der at den ligger litt lenger borte bak denne toppen.

16
God merking oppover fjellsiden.

17
Og der oppe var toppen!

20180318_140037
Litt av utsikten fra toppen. Her ser vi Sikvalandskula til venstre, litt lenger bak i midten av bildet skimtes Urdalsnipa, og mot høyre i bildet er Ulvarudlå. Det er litt kjekt å kunne stå på en fjelltopp og kunne se at der og der og der har vi vært!

18
Vi fant en fin plass lenger nede å ta frem kaffen og nista.

Film fra turen.

kart1
Løypa vi gikk.

kart3
Utsnitt av turområdet.

Hvordan komme hit:

Fra Stavanger: Følg E39 til Ålgård. Ved CircleK tar du til høyre og kjører rundt kjøpesenteret og følger veien gjennom Ålgård sentrum. Følg veien videre mot Lye. Når du kommer til Eikeland, kjører du litt videre, og følger skilting mot Undheim til venstre. Denne veien følger du til endes og tar til venstre (på Undheim). Kjør så til venstre i rundkjøringen mot Sikvaland og hold høyre mot Knudaheio etter brua. Denne veien følger du ca 3 km til du får et skilt mot Skårlandskula på venstre side. Her skal du svinge av (ca 180 grader) og følge veien nesten parallellt tilbake og videre innover nesten til endes av denne veien. Det er tydelig skiltet med blått parkeringsskilt og turskilter ved parkeringsplassen, som ligger på høyre side.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.